Grønnsakswok kommer i mange varianter. Denne har vi laget med svinekjøtt i strimler, og er rask og enkel å lage på en hverdag. Denne varianten kan man også lage ferdig kvelden før. Skjærer du opp grønnsakene og kjøttet i strimler, pakker de i plast, eller i en bolle med logg og setter i kjøleskapet kvelden før, så gjenstår det kun å steke grønnsakene noen minutter mens du koker risen, og voilà, middagen er servert.
Ingredienser
- 2 ts maisenna
- 1 dl hønsebuljong
- ½ ts sesamolje
- 2 ss østerssaus
- 1 ss sojasaus
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts frisk ingefær, svært finhakket
- 1 klype hvitt pepper
- 2 ½ ss peanøttolje
- 1 løk
- 300 g svinekjøtt
- 100 g babmusskudd
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 gul paprika
- 100 g vannkastanjer
- 100 g cashew-nøtter
Steg for steg
Ha maisenna og hønsebuljong i en liten bolle
Bland sammen til det blir en pasta
Rør inn sesamolje, østersaus, sojasaus, hvitløk, ingefær og hvit pepper
Varm wokpannen over sterk varme
Tilsett 1 ss peanøttolje, og dekk sidene av woken med olje
Rørestek løken til den er gyllen, ca. 30 sekunder, og løft den ut av woken
Tilsett ytterligere 2 ss peanøttolje, og dekk sidene av woken med olje
Rørestek svinekjøttet i to porsjoner i 4 minutter for hver porsjon til kjøttet er akkurat gjennomstekt
Legg kjøttet til side sammen med løken
Hell resten av peanøttoljen i pannen
Tilsett babusskudd, paprika og vannkastanjer, og fres i 1-2 minutter.
Ta grønnsakene ut av woken og sett dem sammen med de andre ingrediensene
Rør raskt gjennom sausen
Hell sausen i woken og rør til blandingen tykner
Lekk kjøtt og grønnsaker tilbake i woken, og rør grundig i et par minutter til de er godt dekket og gjennomvarme
Legg over på et serveringsfat, og dryss cashew-nøtter over
Server med dampet ris
Ingen kommentarer