Oreo ostekake er alltid populært og smaker fortreffelig til alle anledninger. Lime sammen med bringebærene i ostekremen gir en frisk smak som må til i en mektig kake som denne. Når det gjelder det å pynte kaken med bær, så er chezENGH sin mening at det aldri kan bli for mye bær. Ønsker du et fargespill kan du blande bringebær med blåbær. Alternativt kan det øverste glasurlaget byttes ut med bringebærgelé.
Ingredienser
Bunn
- 24 stk oreokjeks (1 ½ pakke)
- 75 g margarin
Mousse
- 600 g Phildadelphia Original (3 pakker)
- 110 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- skall fra en ½ lime
- 2 dl fløte
- 125 g bringebær
- 4 plater gelatin
- 1 pakke oreokjeks
Topping
- 5 dl lettrømme
- 130 g sukker
Pynt
- friske bringebær
Bunn
Smelt margarin
Knus oreokjeksen i en kjøkkenmaskin
Bland den fin knuste kjeksen sammen med det smeltede smøret
Trykk massen jevnt ut i en springform som er kledd med bakepapir
Sett bunnen i kjøleskapet
Mousse
Legg gelatin i bløt i kaldt vann
Knus en pakke med oreokjeks til du har grove, men ikke for store biter
Pisk fløten til krem
Rør kremosten sammen med sukker, vaniljesukker og limneskall
Varm opp 2 ss av osteblandingen på svak varme
Løs opp gelatinen i den varme osteblandingen
Bland krem og kremostemasse
Vend forsiktig inn gelatinblandingen, knust oreokjeks og til slutt bringebær
Hell blandingen over kjeksbunnen
Sett kaken i kjøleskapet og la den stå i 1 time
Topping
Ha rømme og sukker i en kjele
Varm opp under stadig omrøring til blandingen er 50 ºC
Hell blandingen forsiktig over kaken
La kaken stå kaldt i kjøleskapet i minst 2 timer
Pynt
Legg over rikelig med friske bringebær
Ingen kommentarer