Arme riddere forbinder nok de fleste med en loffeskive, dyppet i egg og stekt på panna. chezENGH har utfordret tradisjonene litt. Denne varianten vil garantert få ben å gå på.
Serveres lun, med masse friske bær og en klatt iskrem med en fyldig espresso ved siden av.
Ingredienser
- 7-9 tykke skiver brød, gjerne restebrød – grovt eller fint
- 6 egg
- 3 dl melk
- 2ss honning
[hr]
Fremgangsmåte
Kle en brødform med bakepapir
Skjær brødet i terninger ca. 2 x 2 cm store
Ha brødterningene i formen
Pisk sammen egg og tilsett melk og honning
Hell væsken over brødet
Dekk til formen og sett kjølig over natten
Sett stekeovnen på 180 °C
Stek i 30-40 minutter
Sjekk om brødet er ferdig med en kakepinne
Løft brødet ut av formen og skjær i tykke skiver
Forslag til tilbehør
- bringebær, blåbær. jordbær, skogsbær
- hakkede mandler, hasselnøtter
- skivede bananer, stekte epler, plommer
- syltetøy, honning, lønnesirup
- créme fraîche, yoghurt, ricotta
- melis, rosiner
Ingen kommentarer