Pannekaker med laks og rogn er fantastiske på smak. Selve pannekakene er tynne, sprø og samtidig smelter de smakfult i munnen. Disse pannekakene rettferdiggjør virkelig en stor steketakke. Da kan du lage skikkelig store pannakaker, og du kan trekke røren utover for å få de ordentlig tynne og crispy.
Her har vi variert Våre beste pannekaker med laks i tre stadier; rogn, røykt og stekt.
Tilbred en vending med Våre beste pannekaker. Topp med laks etter eget ønske.
Ingredienser
Rekker til 20 pannekaker
- 400 g hvetemel
- 8 g havsalt
- 100 g sukker
- 300 g egg (ca 6 stk)
- 400 g melk (4 dl)
- 400 g vann (4 dl)
- 120 g smeltet smør
- Røkt laks
- Kokt/stekt laks
- Rømme
- Ørretrogn
Fremgangsmåte
Smelt smøret. Avkjøl.
Bland mel, salt og sukker i en bunke.
Lag en grop i melet og knekk eggene i gropen
Tilsett litt og litt av melken samtidig med at du visper
Fortsett å vispe til du får en jevn røre
Hell i vann og rør om
Tilsett det smeltede smøret og visp godt sammen
Dekk til bollen med et bakeklede og la røren hvile i kjøleskap over natten eller i romtemperatur i 4-5 timer dersom du har dårlig tid.
Etter hvilen har forhåpentlig røren tyknet noe. Sjekk konsistensen, den skal være ganske løs. Om den er for tykk, kan du tilsette litt ekstra vann.
Steking
Forvarm takken til middels varme
Legg i en klatt med smør, eller smakløs olje for den første pannekaken. Deretter er ikke smør nødvendig.
Stek pannekakene skikkelig på begge sider.
Anrett pannekakene med laks, rogn og rømme.
Velbekomme
Ingen kommentarer