Denne fiskesuppen er kraftig og fyldig på smak. Det som er viktig med denne suppen ar at garnityret tilsettes helt mot slutten, rett før servering. Fiskebitene skal varmes opp i ovenen rett i tallerkenen før væsken helles over og garnityret legges på. Da beholdes alle smakene og suppen blir enestående.
Fiskegryte til fire personer
- 2 kg blåskjell
- 800 g valgfri fiskefilét
- 4 store poteter
- ½ loff
- 1 løk
- 4 fedd hvitløk
- 500 g tomater eller cherrytomater
- 1 kvist timian
- ¼ ts kajennepepper
- 2 ss olivenolje
- 2 ss smør
- Persille
Slik gjør du
Fres 2 fedd hvitløk, løk og timian i olje.
Tilsett blåskjell og 1 liter vann.
Damp blåskjellene i et par minutter, til skjellene har åpnet seg.
Sil kraften fra blåskjellene over i en ny kjele
Ta ut kjøttet fra skjellene. Legg i en skål.
Skum av kraften, slik at du får en klar suppe.
Tilsett poteter og tomater i blåskjellkraften.
Tilsett krydder
Kok til det er mørt.
Sett ovnen på 200 grader.
Stek små loffbiter i olivenolje til de har fått en fin og gylden farge.
Kjør stavmikser i gryten og sil, slik at den blir fin og glatt.
Del opp fiskefiletene i passende stykker.
Fordel fiskebitene på dype tallerkener
Penslet med olivenolje.
Sett tallerkene med fisken i ovnen i ca 2 minutter.
Tilsett ca 3 spiseskjeer olivenolje i suppen
Miks kjapt med stavmikseren.
Ta de varme tallerkene ut av ovnen
Tilsett muslingene
Øs varm suppe i tallerkene
Fordel krutongene over suppen.
Dryss med persille
Ingen kommentarer