Pannekaker er en glimrende base til mange deilige retter. Her presenterer vi gratinerte pannekaker med pesto, ost og skinke. Selve pannekakene er tynne, sprø og samtidig smelter de smakfult i munnen. Disse pannekakene rettferdiggjør virkelig en stor steketakke. Da kan du lage skikkelig store pannakaker, og du kan trekke røren utover for å få de ordentlig tynne og crispy. Stek opp 6 store pannekaker, og smør fyllet utover før du ruller pannekakene sammen. Skjær i tykke skiver, og gratiner i stekeovn noen minutter. Som basis benytter vi Våre beste pannekaker.
Velbekomme!
Ingredienser
Rekker til 10 pannekaker
- 200 g hvetemel
- 4 g havsalt
- 50 g sukker
- 150 g egg (ca 3 stk)
- 200 g melk (2 dl)
- 200 g vann (2 dl)
- 60 g smeltet smør
- Pesto
- Skinke i skiver
- Parmesan
- Rødløk
- Feta-ost
- Mozzarella
Fremgangsmåte
Smelt smøret. Avkjøl.
Bland mel, salt og sukker i en bunke.
Lag en grop i melet og knekk eggene i gropen
Tilsett litt og litt av melken samtidig med at du visper
Fortsett å vispe til du får en jevn røre
Hell i vann og rør om
Tilsett det smeltede smøret og visp godt sammen
Dekk til bollen med et bakeklede og la røren hvile i kjøleskap over natten eller i romtemperatur i 4-5 timer dersom du har dårlig tid.
Etter hvilen har forhåpentlig røren tyknet noe. Sjekk konsistensen, den skal være ganske løs. Om den er for tykk, kan du tilsette litt ekstra vann.
Steking
Forvarm takken til middels varme
Legg i en klatt med smør, eller smakløs olje for den første pannekaken. Deretter er ikke smør nødvendig.
Stek pannekakene skikkelig på begge sider.
Sett stekeovnen på 210 °C
Stek totalt 6 pannekaker
Legg de ferdigstekte pannekakene utover benkeplaten, lett overlappende
Pensle skjøtene med egg
Smør på med et tykt lag pesto
Riv over rikelig med parmesan
Legg utover skinkebitene
Skjær rødløk i tynne skiver og ha over osten
Dryss på med mozzarella og fetaost
Rull sammen til en pølse. Pass på å rulle stramt så det ikke oppstår for mye luft mellom lagene
Skjær tykke skiver og legg de i en ildfast form
Dryss rikelig med parmesan over
Gratiner i ovenen i 10 minutter
Ingen kommentarer