Fougasse - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2227
post-template-default,single,single-post,postid-2227,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Fougasse

Fougasse

Fougasse er den sør-franske broren til det italienske brødet focaccia. De to brødene har definitivt samme opphav, nemlig det fruktbare området ved Middelhavet. Generasjonene har lært å utnytte lokale råvarer, og idag er det vanlig å bake inn all verdens godsaker. Oliven, hvitløk, rosmarin og soltørkede tomater er mest vanlig, men bare fantasien setter grenser.

I sin reneste form består fougasse kun av mel, gjær, vann og salt. Men, det finnes uttalige varianter lokale tradisjoner. Hver familie har gjerne sin versjon. Da vi bodde i Provence i 2012 fikk vi vår favoritt med oliven og bacon.

[hr]

Til to brød trenger du:

  • 500 g hvetemel
  • ½ pk tørrgjær (6 g)
  • ½ ts salt
  • 2 ts sukker
  • 3 dl lunket vann
  • 3 ss olivenolje
  • 20-30 svarte, stenfrie olivener
  • 140 g stekt bacon i terninger

Ha   mel, gjær, salt og sukker i en bolle.
Rør   om
Bland   olje og vann sammen
Tilsett   væsken i det tørre – ta vare på 2-3 ss av væsken
Rør   til det blir en klebrig deig
Elt  deigen til den er smidig
Dekk   bakebollen med en plastpose
Hev   i en time

Sett   ovnen på 220 °C

Del  deigen i 2 like emner
Kjelve   og strekk hvert emne til det er to lange leiver på ca 35 cm
Dryss   oliven og bacon på halvparten av hver leiv
Pensle   med litt av det resterende væsken
Brett   den andre delen av leiven over fyllet og klem sammen
Kjevle   ut igjen til ca 35 cm lange leiver
Skjær   3 parallelle snitt på henholdsvis høyre og venstre side
Strekk   i snittene til de åpner seg

Legg   brødene på hver sin stekeplate skylt i vann
Stek   på øverste rille i 20-25 min, eller til brødene blir gylne og sprø

wpid-DSC_0422.jpg

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: