chezENGH | Fletteloff
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
16857
post-template-default,single,single-post,postid-16857,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Fletteloff

Fletteloff er ikke vanskelig å lage og smaker mye bedre enn loff kjøpt i butikken. I tillegg er brødet så lekkert å se på at man får vann i munnen bare av å se på det. Brødet ser fantastisk ut til et festmåltid, koldtbord eller til frokost med smør og marmelade. Oppskriften er en suksess hos oss og stammer fra tiden fruen i huset hadde skulekjøkken. Fletteloffen lages alltid med minst dobbel porsjon når det først bakes, fordi chezENGH syns det er godt å kunne trylle opp et deilig brød fra fryseren.
Fletteloff

Rull tre like tykke, og lange remser av deigen.

Fletteloff

Start og slutt flettingen med endene under loffen.

Fletteloff

Form pene, symmetriske loffer

Fletteloff

Pensle med egg, og strø på valmuefrø.

INGREDIENSER

  • 1 ss meltet margarin
  • 2 dl skummet melk
  • 25 g gjær
  • ¼ ts salt
  • 5 dl hvetemel
  • 1 egg til pensling
  • valmuefrø

STEG FOR STEG

Sett sekeovnen på 200 °C
La
deigen heve i bollen til dobbel størrelse
Kna deigen godt, og del den i 3
Trill hvert emne ut i tre like lange remser
Flett remsene sammen
Legg loffen på stekebrett
Pensle med egg
Strø med valmuefrø
Stek på varmluft i 15 minutter til gyllen
Avkjøl på rist

Fletteloff
Fletteloff
Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: