Dansk drømmekake - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
16756
post-template-default,single,single-post,postid-16756,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

Dansk drømmekake

Dansk drømmekake er virkelig en drøm å lage. Enkel, kjapp, og fantastisk smakfull. Ta drømmekaken med på jobben, eller sett den frem til kaffegjestene, og du blir garantert dagens bakehelt. Denne tradisjonelle, danske oppskriften finnes i utallige varianter. chezENGH sin versjon er enkel og rask å lage.

KAKEBUNN
  • 4 egg
  • 300 g sukker
  • 250 g mel
  • 3 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl melk

Sett stekeovnen på 200 C°
Pisk egg og sukker sammen i en bolle
Tilsett mel, bakepulver og vaniljesukker
Varm melk og smør i en kjele
Ta det av varmen når det koker
La melken avkjøle til fingervarmt
Hell melkeblandingen opp i bollen med de andre ingrediensene
Rør deigen forsiktig til den blir flytende uten klumper
Smør og mel en springformen (ca. 25 cm)
Hell kakedeigen i springformen
Stek med over- og undervarme i 20-25 minutter

Klargjør fyllet rett før kaken er ferdig stekt

Kokos, smør, brunt sukker og litt melk
KOKOSFYLL
  • 125 g smør
  • 100 g kokos
  • 250 g brunt sukker
  • ½ dl melk

Hell alle ingrediensene i en liten kjele
Varm opp under omrøring
Ta kaken ut av ovnen
Sett ovnen på 225 °C
Fordel fyllet utover den ferdigstekte kaken
Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i 5 minutter

Kokosfyllet smeltes i en kjele
AVKJØL KAKEN PÅ RIST
Dansk drømmekake

Avkjøl kaken på rist, mens den fortsatt står i formen
Løsne den fra kanten med en kniv når fyllet har stivnet litt

Server drømmekaken med en fyldig kaffe, som vil fremheve smaken på kokoskaramellen.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: