Om oss - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2612
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2612,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 
CHEZENGH = PÅL + EVA
Chez er fransk og betyr hos, så chezENGH er rett og slett hosENGH, altså hjemme hos Pål og Eva.
Velkommen til vår kulinariske verden!

PÅL

Interessen for mat har vokst hos Pål de siste 10-15 årene. Sammen med Eva har han gått fra generelt matinteressert til å ha utpreget interesse for det kulinariske. Hverdagen tar oss alle, og enkelthet er viktig på travle dager.

Pål liker å eksperimentere på kjøkkenet, og er særlig fasinert av kaker i ulike varianter. Denne fasinasjonen gjorde Pål til deltaker i 3. sesong av TV-serien Hele Norge baker på TV3, våren 2016.

Pål er også  husets barista og har en yrende interesse for de små, velduftende bønnene han kværner sekundene før varmt vann finner veien gjennom espressomaskinen, via portafilteret og ned i koppen. Og god kaffe er et must ikke bare om morgenen men også til husets kaker.

EVA

I matbyen Lyon i Frankrike har Eva tatt til seg familiens erfaring med å trylle frem det beste i råvarene Rhône-regionen byr på. At mat ikke bare handler om å mette mager, men også om samvær, kos og nytelse er noe har Eva fått inn med morsmelken.

Timelange middager med flere retter, der tilbredningen startet fra morgenen av, er gode minner å se tilbake på. I ungdomsårene bodde Eva på det norske vestlandet. Der har hun tatt til seg av mattriadisjonene som både mor og mormor var flinke til å dele. Maten skal være laget fra bunnen og være sunn. For Evas familie har dette vært viktige kriterier men samtidig har det vært lov til å eksperimentere i fellesskap på kjøkkenet både for store og små.

Sammen deler vi interessen, gleden og fellesskapet i å planlegge, lage og nyte

chezENGH har fire jenter i alderen 5 til 17 år som til tross for alle gleder krever sitt. Vi har likevel kommet frem til at å lage maten fra bunnen av gjør at vi vet hva «putter i munnen» og det er for oss et sunnere og bedre alternativ. I tillegg har vi valgt å gjøre matlagingen til en aktivitet for hele familien. Minste frøken ENGH dytter ofte krakken sin bort til kjøkkenbenken for å se hva som blir laget, hjelpe til og ikke minst fordi det som oftest vanker en smaksprøve.

chezENGH er glad i å eksprimentere. Livet er for kort til å hver dag spise det samme! Så hvorfor ikke prøve noe nytt, spennende og eksotisk. Du vil derfor finne alt fra de mest tradisjonelle rettene til de raske og enkle og til slutt til de krevende og kanskje også mer ukjente. Alt dette for at ikke minst barna skal bli vant til ulike smaker og kjenne til det kulinariske mangfoldet som tross alt finnes. Forskning viser at de som tidlig eksponeres for ulike smaker lettere vil eksprimenetere og utforske retter fra alle verdenshjørner.

Vi håper vi kan inspirere deg også til å oppleve nye smaker og matretter.

Signaturer