En baguette er en type lyst brød som skiller seg ut ved den store lengden i forhold til bredden. En standard baguette er fem eller seks centimeter bred og tre eller fire centimeter høy, men kan være opptil en meter lang.
For å holde god standard på baguettene avholdes det årlig en konkurranse i Paris, hvor vinneren i tillegg til ære og berømmelse blir offisiell baguetteleverandør til det franske presidentpalasset påfølgende år.
Hos chezEngh bruker vi baguetter som tilbehør til middag eller rett og slett til deilig ost.
Til to baguetter trenger du:
- 2 dl lunket vann
- ½ pakke gjær
- 1 ts salt
- 300 g hvetemel
Bland mel og salt i bakebollen
Bland sammen vann og gjær i en annen bolle
Hell gjærblandingen over melblandingen
Elt sammen til en jevn deig
Hev under plast til deigen er dobbel størrelse
Sett stekeovnen på 250 °C
Del deigen i 2
Kjevle hver leiv til et rektangel
Rull leiven inn fra langsiden til du får en baguett på ca 20-30 cm
Etterhev i 30 min under plast og klede
Skjær noen kutt på skrå i brødet med en kniv
Pensle med vann
Sett inn stekeovnen på midterste rille
Stek i 15 minutter eller til baguetten får en gyllen farge
Avkjøl på rist
Ingen kommentarer