Baguetter
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1946
post-template-default,single,single-post,postid-1946,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Baguetter

Baguetter

En baguette er en type lyst brød som skiller seg ut ved den store lengden i forhold til bredden. En standard baguette er fem eller seks centimeter bred og tre eller fire centimeter høy, men kan være opptil en meter lang.

For å holde god standard på baguettene avholdes det årlig en konkurranse i Paris, hvor vinneren i tillegg til ære og berømmelse blir offisiell baguetteleverandør til det franske presidentpalasset påfølgende år.

Hos chezEngh bruker vi baguetter som tilbehør til middag eller rett og slett til deilig ost.

Til to baguetter trenger du:

  • 2 dl lunket vann
  • ½ pakke gjær
  • 1 ts salt
  • 300 g hvetemel

wpid-DSC_0154.jpg

Bland   mel og salt i bakebollen
Bland   sammen 
vann og gjær i en annen bolle
Hell   gjærblandingen over melblandingen
Elt   sammen til en jevn deig
Hev   under plast til deigen er dobbel størrelse

Sett   stekeovnen på 250 °C
Del   deigen i 2
Kjevle   hver leiv til et rektangel
Rull   leiven inn fra langsiden til du får en baguett på ca 20-30 cm
Etterhev   i 30 min under plast og klede

Skjær   noen kutt på skrå i brødet med en kniv
Pensle   med vann
Sett   inn stekeovnen på midterste rille
Stek   i 15 minutter eller til baguetten får en gyllen farge
Avkjøl   på rist

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: