En klassisk Quiche Lorraine er en fransk pai med løk og bacon som tradisjonelt lages uten ost. Men jeg synes at et dryss med ost på toppen av denne gode paien blir som den berømte prikken over i’en. Da vi bodde i Frankrike lærte jeg at man kan ha det man liker i en quiche. Så hos chezEngh blir paiene til utfra det vi har i kjøleskapet. Uansett innhold, så server vi med en god salat ved siden av.
Til bunnen trenger du:
- 200 g mel (denne gangen blandet jeg fint og grovt mel).
- 125 g margarin, romtemperert
- 2 ss vann
Sett stekeovnen på 200 grader
Ha melet i en bolle
Tilsett margarin og vann
Kjør det sakte i food prosessoren til du får en fast deig.
Legg deigen i en pose i kjøleskapet i en time eller mer.
Kjevl ut deigen som rekker til en paiform (24 cm i diameter).
Smør en paiform
Bruk en gaffel til «å prikke» bunnen
Stek i midten av ovnen på 200 grader i 8 minutter
Avkjøl
Til fyllet trenger du
- 1/2 purre200 g skinke i terninger
- 50 g sorte oliven delt i to
- 8-10 cherry tomater delt i fire
- Ost
- Herbe de Provence
- Salt og pepper
Bland alle ingrediensene i en bolle
Eggeblandingen
- 1 dl matfløte
- 1 dl melk
- 3 egg
- Muskatnøtt
- Salt og pepper
Bland egg, melk og fløte sammen til en fin blanding
Fordel fyllet i den avkjølte paien
Hell så over den eggeblandingen
Strø ost over hele
Stek midt i ovnen i 20 minutter
Ingen kommentarer