chezENGH | Oreo sitrondessert
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
1326
post-template-default,single,single-post,postid-1326,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Oreo sitrondessert

Oreo sitrondessert

Oreo kjenner vel de fleste til. Denne gangen ville vi forsøke en litt annen vri på den populære dessertkaken. Vi skulle ha gjester på kvelden, og tidsklemma sa meg at stressnivået ble lavere om jeg kunne lage istand mest mulig på fohånd. Dermed falt valget på en couvert-anrettet variant. Den friske, syrlige ostekremen smaker utrolig godt til den mørke sjokoladekjeksen. Dersom du har friske bær kan du legge et syrlig bringebær på toppen og drysse litt melis over  rett før servering.

Desserten er enkel å tilberede, enten du skal servere mange eller noen få, og kan også tilberedes noen timer før servering. Dette er en veldig mektig dessert, så ikke vær for raus med porsjonene, dette er mektige saker! Desserten lever  opp til ordtaket «for mye av det gode bli alt for meget»!

Til 4-5 porsoner trenger du

  • ca 150 gram kremost, naturell
  • ca 1 sitron, saften
  • 2 dl kremfløte
  • 1/2 vaniljestang, frøene
  • ca 50 gram melis
  • 100-150 gram oreokjeks knust
  • friske bær

Kjør   kremost, sitronsaft og ca 1/2 dl av fløten i en kjøkkenmaskin eller lignende, til du får en jevn blanding
Stivpisk   fløten sammen med melisen og frøene fra vaniljestangen
Vend   forsiktig sammen krem- og osteblandingen med en slikkepott
Knus   oreokjeksene (du kan selvsagt benytte butikkjøpte oreokjeks i denne oppskriften), men behold 2-3 stykker til pynt
Finn  frem en stor bolle eller 4-5 rødvinsglass
Fordel  ca halvparten av kjekssmulene i bollen(e)
Ha   på en skje med ostekremen og stryk forsiktig utover
Fordel   resten av kjekssmulene over
Fordel   resten av ostekremen.
Hakk  de resterende kjeksene grovt og strø over.
Pynt   med friske bær rett før servering

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: