Grove rundstykker med havre og solsikkekjerner - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2333
post-template-default,single,single-post,postid-2333,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Grove rundstykker med havre og solsikkekjerner

Grove rundstykker med havre og solsikkekjerner

Grove rundstykker er alltid godt å ha i fryseren. Idag får man kjøpt alle mulige typer halvstekte rundstykker i frysedisken, men det er noe ekstra ved å vite eksakt hva maten du spiser inneholder. Derfor baker vi våre rundstykker selv. Denne gangen har vi funnet frem en oppskrift på rundstykkene med solsikkekjerner og havregryn som er ekstra grove, og fungerer godt som frokostrundstykker. Oppskriften gir omlag 25 gode rundstykker. Som vanlig skal også denne gjerbagsten heves i to omganger slik at resultetet luftig og flott.

Dette trenger du – til 25 rundstykker

  • 1 l melk (gjerne sur eller skummet)
  • 9 ss raspolje
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 3 ss sukker
  • 1 dl solsikkekjerner (kan sløyfes)
  • 200 g havregryn
  • 300 g sammalt hvete grov/fin
  • 800 g hvetemel

[hr]

wpid-DSC_0489.jpg

Til dekor

  • egg eller melk til pensling
  • sesam- eller valmuefrø eller solsikkekjerner til dryss

Slik gjør du det:
Varm   melk og olje til det er lunkent
Rør   ut gjæren i melkeblandingen
Rør   inn resten av ingrediensene til en blank og smidig deig.
Dekk   til med plast og la deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.

Elt   deigen og del i ca. 30 emner.
Form   til runde boller og legg på et bakepapirkledt stekebrett.
Dekk   til og la rundstykkene etterheve i ca 30 min.
Varm   ovnen til 225°C
Pensle   med egg eller melk og dryss med frø.
Stek   de grove rundstykkene på midterste rille i varm ovn i ca. 15 min.
Avkjøl   på rist.

Tips: Sammensatte rundstykker: sett rundstykkene ganske tett sammen på stekebrettet, slik at de vil ese sammen under etterhevingen.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: