Pizza på grillen - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3236
post-template-default,single,single-post,postid-3236,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Se det for deg; du setter tennene i en rykende fersk pizza, og den lysebrune bunnen knaser mellom tennen mens smakene fra saus, ost og garnityr blader seg i munnhulen og pirrer smaksløkene. Sprø bunn og god pizza får man først når du steker på sterk varme. Og enda bedre, om du investerer i en pizzastein så har du det som skal til for å forvandle grillen din til en fullblods pizzaovn. Bare pass på å legge pizzasteinen på plass i grillen før du tenner den, ellers kan pizzasteinen sprekke.

Hjemmelaget pizza er lett og smakfull sommermat. Lager du i tillegg pizzasausen din selv, har du full kontroll på smakene. Vi har brukt masse tomater, løk og hvitløk.

Ingredienser

Til 4 pizzabunner trenger du

  • 3 dl lunkent vann, ca. 25 °C
  • ½ dl olivenolje, extra virgine
  • 3 g tørrgjær, ev. 6 g fersk gjær
  • 2 ts sukker
  • ½ kg hvetemel
  • 2 ts salt

[hr]

Pizza

 

Bland  vann, olivenolje, gjær og sukker sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 3 minutter til det er godt blandet.
Ha  i siktet mel og salt.
Elt  sammen på lav hastighet i ca. 15 minutter. Du skal ha en glatt og elastisk deig.

Hvis du merker at melet ikke blir blandet godt nok i, stans maskinen, hent opp melet fra bunnen og vend inn i deigen med hendene. Elt videre og tilsett litt vann hvis deigen er for hard og stiv.

Ha  deigen over på et godt melet bord og la hvile i 30 minutter.
Del  deigen i 4 leiver
Elt  mellom hendene, lag fine, små baller
Legg  deigballene på et oljet bakebrett med god avstand mellom hver
La  deigballene stå til etterheving på brettet i 2-3 timer i rom temperatur.

De kommer til å heve videre og ese ut. Når de har fått dobbelt størrelse, kan de oppbevares i kjøleskap frem til de skal brukes. Det beste resultatet får du jo lenger du venter. Det kan for eksempel være smart å lage deigen om morgenen så den er klar til kveldens måltid, men det aller beste resultatet får du hvis deigen får lov å stå natten over i kjøleskapet, såkalt kaldheving.

wpid-DSC_1075.jpgwpid-DSC_1095.jpgPizza

Når pizzadeigen er ferdig hevet, og deigballen er klar til bruk, skal den ”åpnes”. Ifølge reglene for å lage en ekte napolitansk pizza, må deigen åpnes for hånd og ikke kjevles ut. Det vil si at man slår deigen ned og trykker den utover og rundt til den blir flat og rund.

Garnityr

  • Pizzasaus
  • Revet ost, eks. Jarlsberg
  • Skinke
  • Rødløk
  • Chevre
  • Sort oliven
  • Basilikumblader

Påfør  et tynt lag med pizzasaus
Hell  over revet ost, og garnityr etter eget ønske

Dagens chezENGH ble med disse variasjonene.

Pizza med røket skinke og basilikum

Røkt skinke og basilikum

 

Pizza med chevre, sort oliven, basilikum, rødlak og røket skinke

Chevre, sort oliven, basilikum, rødløk og røkt skinke

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: