Smuldrepai med blåbær og eple - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4061
post-template-default,single,single-post,postid-4061,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Smuldrepai med blåbær og eple

Smuldrepai med blåbær og eple

Høst innebærer tid for plukking av bær og frukt. Kaker, syltetøy, saft og gelé er bare noe av det du kan lage når du har bær og frukt i hus. Smuldrepai er ikke bare enkelt å lage, men er også supergodt. Og husk å servere paien lun med vaniljeis eller en klatt med krem!

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 200 g sukker
  • blåbær
  • epler i tynne skiver
  • brunt sukker
  • havregryn

wpid-Smuldrepai-med-blabaer-og-eple.jpg

Skjær  kaldt smør i terninger
Ha  smøret sammen med mel og sukker i stor bakebolle
Kna  det hele sammen, når den har blitt en klump som henger sammen er den ferdig
Deigen skal vere fast og smidig
Pakk  deigen inn i plast og sett i kjøleskapet en time

wpid-Smuldrepai-med-blabaer-og-eple-5.jpgwpid-Smuldrepai-med-blabaer-og-eple-3.jpgwpid-Smuldrepai-med-blabaer-og-eple-2.jpg

Sett  stekeovnen på 200 ºC
Dekk  paiformen med blåbær og epler
Smuldre  deigen over eple og blåbæra slik at bæra dekkes av smuldredeig
Klapp  forsiktig på deigen slik at paien får en jevnere overflate
Strø  på et tynt lag med brunt sukker og noen flak med havregryn
Stek  midt i ovnen i 15 minutter, eller til er lysebrun og gyllen i fargen

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: