Mini-quiche - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4190
post-template-default,single,single-post,postid-4190,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Mini-quiche

Mini-quiche

Quiche er perfekt til lunsj eller også som en middag med salat som tilbehør. Er det derimot fest og tapas eller koldtbord står på menyen er det hyggelig å ha quiche i en posjonsform. chezENGH har børstet støv av sandkakeformene til bestemor, men det er fint mulig å bruke både en munkeform eller muffinsform i alumium. Kommentarene og tilbakemeldingene du får fra dine gjester gjør at du glømmer at det tok tid å lage.

Ingredienser til 12 personer

Grunnoppskrift til paideig

  • 100 g hvetemel, pluss litt ekstra til utbaking
  • ¼ ts salt
  • 5 ½ ss margarin usaltet
  • 1-2 ss vann

Fyll

  • 1 egg, sammenvispet
  • 1 dl fløte
  • 50 g revet lagret hvitost
  • 100 g skinke i terninger
  • 2 vårløk
  • salt
  • kajennepepper

 

Mini-quicheStart  med deigen
Sikt  mel og salt sammen i en stor bolle
Tilsett  smøret
Smuldre  smøret sammen med hvetemelet
Rør  inn vannet, til du får en deig
Dekk  deigen til med plastfolie
La  deigen være i kjøleskapet i minimum 30 minutter eller lengre

Sett  stekeovnen på 180 ºC
Kjevle  ut deigen på en melet bordplate
Bruk  sandkakeform eller annen utstikker til å stikke ut 12 sirkler
Legg  deige i enten sandkakeformen eller i en munkepanne

Lag  fyllet
Bland  egg, fløte, ost, skinkebiter og vårløk i en bolle
Krydre  med kajennepepper og salt etter smak
Hell  blandingen i hver form
Stek  paiene i 20-25 minutter  til de er gylne
Serveres  varme, lunkne eller kalde

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: