chezENGH | Suksessterte med sitronkrem og mørk sjokoladeglasur
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4113
post-template-default,single,single-post,postid-4113,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Suksessterte med sitronkrem og mørk sjokoladeglasur

Suksessterte med sitronkrem og mørk sjokoladeglasur

Suksessterte er en slagerdeilig kake som veldig mange baker hjemme, og det finnes derfor ganske mange lokale varianter. Den serveres for eksempel både med og uten sjokolade. Min suksessterte har mørk sjokoladeglasur. og jeg har også tilsatt litt sitron i kremen for å friske den opp litt. Kaken blir på denne måten ganske annerledes. men den gjør fremdeles suksess.

Mandelbunn

  • 280 g mandler
  • 190 g melis
  • 225 g (7 stk) eggehvite
  • 95 g sukker

Steg for steg

Forvarm  stekeovnen til 180 °C
Kjør  mandler og melis til fint mel i en matprosessor
Pisk  eggehvite og sukker til stiv marengs
Vend  mandelblandingen inn i marengsen med en slikkepott
Kle  en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et ca. 1 cm tykt lag
Stek  bunnen midt i ovnen i ca. 20 minutter
Løft  opp et hjørne av bunnen. Slipper det bakepapiret, er bunnen ferdig

Sitronkrem

  • 1 dl H-melk
  • 1,25 dl nypresset sitronsaft
  • 150 g sukker
  • 120 g (2 store) egg
  • 140 g (7 stk) eggeplommer
  • 20 g (ca 2 ss) maisenna
  • 150 g usaltet smør i terninger

Pisk   sammen eggeplommer, sukker, sitronsaft og det store egget
Bland   ut maisenna i melken
Varm  opp eggeblandingen på svak varme – rør hele tiden
Hell   maisenna-melken over de piskede eggeplommene
Kok   i 2 minutter mens du rører godt hele tiden – kok og rør til kremen er glatt og smidig
Tilsett   smøret og rør til det blir en jevn krem
Hell  kremen i en ren bolle, dekk med plast og sett i kjøleskapet

Suksessterte med sitronkrem og mørk sjokoladeglasur

Montering

Stikk  ut 3 mandelbunner med en kakering (evt kakeform) med 20 cm diameter
Sett  kakeringen på en flat tallerken og legg en mandelbunn i ringen
Fyll  sitronkrem ¹/3 opp i ringen
Legg  på et nytt lag mandelbunn
Fyll  sitronkrem ²/3 opp i ringen, og legg på det siste laget med mandelbunn
Legg  på litt sitronkrem, og stryk av med en palett slik at kaken blir helt jevn
Sett  kaken minimum 2 timer i fryseren slik at den begynner å bli hard – gjerne natten over, eller til den skal servers

Mørk sjokoladeglasur

  • 250 g mørk 75% sjokolade
  • 2 + 0,8 dl kremfløte
  • 60 g sukker
  • 32 g glukose eller honning

Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad
Kok  opp sukker, glukose/honning og 1 ½ dl fløte
Hell  fløten i en tynn stråle ned i sjokoladen mens du rører i små sirkler med en slikkepott, slik at det dannes en emulsjon mellom sjokolade og fløte. Det er viktig ikke å bruke visp, da den lager luftbobler i glasuren. Bruk en slikkepott eller sleiv for å få en glatt og skinnende glasur
Rør  inn ½ dl kald fløte for at glasuren skal bli mer skinnende

Glasuren kan oppbevares i fryseren i opptil 1 måned. Når den skal brukes igjen tines den og varmes forsiktig i vannbad på kokeplaten. eller i mikrobølgeovn på korte intervaller

Hent  kaken ut fra fryseren, og sett den på en rist
Ta  av kakeringen
Glaser  kaken med mørk sjokoladeglasur

Sett kaken til tining før servering

Dekorer kaken med for eksempel marengs (pisk en eggehvite og 1 ss sukker til stiv marengs), aprikosmarmelade. spiselige blomster og mynteblader.

Suksessterte med sitronkrem og mørk sjokoladeglasur

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: