Mandelpotetmos med kantareller - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
4475
post-template-default,single,single-post,postid-4475,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Mandelpotetmos med kantareller

Mandelpotetmos med kantareller

Mandelpoteter bruker vi gjerne når vi skal ha ekstra smakfulle poteter, og kanskje et ekstra godt måltid. De er melne og går raskt å koke. Mandelpotet er særlig dekorative fordi de har en flott gulfarge.  Mandelpoteten er flott å bruke til potetmos. Smaken varierer vi ved å blande inn ulike hakkede urter eller stekt sopp. Her har vi laget en deilig høstvariant med kantarell og friske urter.

Denne lille retten er god som den er, men hva med dyrestek, og en kraftig saus til?

 

Ingredienser

  • 600 g mandelpotet
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ½ ts pepper
  • 200 g fersk kantarell
  • 1 ss smør
  • 1 ts hakket frisk timian

[hr]

wpid-Mandelpotetmos-med-kantareller-2.jpg

Skrell  potetene og kok dem møre i en kjele med usaltet vann
Varm  opp melken på lav varme
Hell vannet av potetene, og la de dampe seg tørre
Mos  potetene, og rør inn smøret
Tilsett  den varme melken – litt og litt av gangen slik at pureen ikke blir for tynn

Dersom du ønsker en grov potetmos må du passe på å ikke røre og mose for mye.

Hakk  timian og bland i mosen
Smak  til med salt og pepper
Juster  konsistensen med litt mer melk om du synes mosen er for tykk

Stek  kantarellene og krydre med salt og pepper
Vend kantarellene inn i potetmosen sammen med de friske urtene

Voilá

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: