Ovnsbakt skrei med chorizo og potetpuré - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
5719
post-template-default,single,single-post,postid-5719,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Ovnsbakt skrei med chorizo og potetpuré

Ovnsbakt skrei med chorizo og potetpuré

Skrei er en vandrende torsk med årlige gytevandringer til Norskekysten og beitevandringer til de sentrale områdene i Barentshavet. Omkring 40% av skreien gyter i områdene rundt Lofoten i februar-april, men skreiens gyteområde strekker seg fra Mørekysten til Finnmark. Ordet skrei kommer sannsynligvis fra det norrøne ordet skrida som betyr å vandre.
Skreien smaker ekstra godt når du først freser den litt i stekepanna, og deretter gjennomsteker den i ovnen. I denne oppskriften setter chorizo og granateple en spiss på smaken, mens hjemmelaget potetpuré runder den av.
På 1990-tallet ble det endelig fastslått at skrei og kysttorsk er genetisk forskjellige populasjoner etter studier av DNA-markører ledet av professor Svein Erik Fevolden ved Norges fiskerihøgskole. Det kan dermed slås fast at torsk og skrei ikke blandes, men utgjør helt adskilte bestander.

Ingredienser

 • 800 g skreifilet, uten skinn og bein
 • 1 l vann
 • 0,5 dl salt
 • 1 stk granateple
 • 1 ss bladpersille, frisk
 • 1 stk chorizopølse
 • sukkererter
 • Olje  til steking

Potetpuré

 • 800 g mandelpotet
 • 2 dl melk
 • 2 ss smør
 • salt og pepper

 

Steg for steg

Sett stekeovnen på 200 °C
Skrap skinnet på skreien godt og skjær skreien i serveringsstykker
Bland vann og salt
Legg i skreistykkene og la dem ligge i 15 minutter.
Ta dem opp og tørk godt med tørkepapir.
Brun skreien med skinnsiden ned i en stekepanne med olje i ca. 2 minutter.
Legg stykkene over på et stekebrett med skinnsiden opp
Etterstek i stekeovnen til skreien er akkurat gjennomstekt, ca. 4 minutter.
Skjær chorizopølse i små terninger, og stek dem gylne og sprø i stekepanne.
Ta kjernene ut av granateplet
Rør granateplekjernene inn med chorizoterningene sammen med finhakket persille

 

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: