chezENGH | Nøttebrød med tranebær
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6209
post-template-default,single,single-post,postid-6209,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.0.6,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Nøttebrød med tranebær

Nøttebrød med tranebær

Til matpakka eller frokosten er det hjemmebakst som gjelder. chezENGH elsker å utforske og teste nye måter å sette sammen råvarene på. Nøttebrød med tranebær er et eksempel på nettopp det å lage nye kombinasjoner. Nøtter er en god ingrediens i både brød og knekkebrød, så hvorfor ikke gjøre brødet litt mer smakfullt og spennende sammen med tranebær? Det må jo bare bli godt sammen med leverpostei eller kanskje blåmuggost.

Ingredienser til 2 brød

  • 1 kg hvetemel
  • 300 g sammalt fint hvetemel
  • 3 ss maltekstrakt
  • 8 g tørrgjær
  • 50 g valnøtter
  • 50 g hasselnøtter
  • 1 ts salt
  • 50 g tørkede tranebær
  • 5 dl lunket vann
  • 1 dl skummet kulturmelk

Steg for steg

Nøttebrød med tranebær

Bland vann og tørrgjær godt sammen
Hakk nøttene
Tilsett de øvrige ingrediensene
Elt alt sammen i kjøkkenmaskin med elteklo til du får en fast deig
La deigen elte på svak hastighet i minimum 15 minutter til det danner seg seige glutentråder
Dekk til bollen med et klede
Sett deigen til heving på et lunt sted i 1 time
Del deigen i to
Kna deigen inn i litt mel
Jobb med deigen til du får en tjukk pølse
Legg brødpølsene i smurte brødformer
Legg et klede over formene
Etterhev i 1 til 1½ time på et lunt sted
Sett stekeovnen på 200 ºC
Stek brødene i ca 1 time til de er gylne og har fått en hard, sprø skorpe
Pensle
brødene med vann
Avkjøles
på rist

Nøttebrød med tranebær

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: