chezENGH | Lemon curd
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
2677
post-template-default,single,single-post,postid-2677,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
Lemon curd

Lemon curd

Sitronkrem, eller lemon curd som det kaller det i England er en smakfull, kraftig sitronkrem som kan brukes til så mangt. Vi har brukt den som kakefyll på en nøttebunn, som pålegg, eller rett og slett som en smakstilsetter der du trenger en frisk sitronsmak. Du har alltid bruk for et glass sitronkrem i kjøleskapet.

INGREDIENSER

  • 4 egg
  • 4 eggeplommer
  • 200 g  finmalt sukker (bruk blender)
  • 6 sitroner; juice fra 6, og zest fra 3 av dem
  • 150g usaltet smør i terninger

STEG FOR STEG

Sett  stekeovnen på 140 °C
Steriliser  syltetøyglassene. Vask i såpe, og skyll av med varmt vann
Tørk  glassene opp ned på rist i stekeovnen i 30 minutter

Pisk sammen egg og eggeplommer til en jevn blanding i en kjele
Tilsett sukker og visp inn sitron zest og juicen
Varm opp eggeblandingen på svak varme på komfyren
Tilsett smøret
Rør kontinuerlig i blandingen med en visp til smøret har smeltet. Pass på at det ikke svir seg til bunnen
Rør til kremen tykner (10-12 minutter). Kremen skal ha en kremete konsistens, og etterlate spor mens du rører.
Hell den varme sitronkremen over på varme, steriliserte glass
Vent til det er avkjølt
Dekk til kremen med vokspapir, eller bakepapir
Forsegl med lokket
Oppbevares i kjøleskap i 14 dager.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: