chezENGH | Crème brûlée
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
5876
post-template-default,single,single-post,postid-5876,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Creme brulee

Crème brûlée

Crème brûlée er en dessert laget av eggeplommer, sukker, fløte og vanilje. Mange oppskrifter står oppført med melk og fløte, men den originale crème brûlée inneholder kun kremfløte, eggeplommer, sukker og vanilje. Crème brûlée er for øvrig fransk og betyr brent fløte. 

Ingredienser

6 porsjoner

  • 4 eggeplommer
  • 4 dl fløte
  • 50 g melis
  • 1 vaniljestang
  • 25 g demerarasukker til karamellisering

Creme brulee

Steg for steg

Sett stekeovnen på 150 °C
Fyll vann i en langpanne slik at det kommer like høyt opp på formene som du fyller vaniljekremen
Sett lanpannen i oven
Visp
eggeplommer og sukker
Kok opp fløten
Skrap ut vaniljefrøene, og ha i fløten sammen med selve veniljestangen mens fløten kommer til oppkok
Ta vaniljestangen ut av fløten, og la fløten avkjøle litt
Tilsett den oppvarmede fløten i egge-blandingen, og rør sammen uten at det skummer
Varm opp under kontinuerlig omrøring til maksimalt 84 °C
Sett 6 porsjonsformer i det varme vannet
Fordel fløteblandingen i formene
Stekes i ovenen ca. 30 minutter. Kremen skal være litt fast når du trykker på den.
Avkjøl i kjøleskap minimum 4 timer, men  helst over natten
Hell over brunt sukker
Karamelliser sukkeret med en brenner, eller svært raskt under grillelementet i stekeovnen

Serveres avkjølt

Creme brulee Creme brulee

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: