Våre beste hveteboller - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
15979
post-template-default,single,single-post,postid-15979,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Hveteboller

Våre beste hveteboller

Det er ikke alltid man trenger en god unnskyldning for å kose seg litt ekstra. Nybakte hveteboller med kaffe, brunost eller syltetøy er rett og slett deilig, og trenger ingen unnskyldning, spør du oss! chezENGH bruker mormors tradisjonelle bolleoppskrift. Enkelt og greit. Nedarvet i generasjoner. Det finnes ikke noen bedre.

Du trenger

  • 100 g margarin
  • 3 ½ dl melk
  • 50 g gjær
  • 500 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • ½ ts hornsalt

Steg for steg

Sett stekeovnen på 230 °C
Smelt smøret
Tilsett melken
Varm til det er lunkent
Rør ut gjæren i melkeblandingen
Bland det tørre sammen med vesken til det blir en fin og fast deig
La deigen heve tildekket til dobbelt størrelse i 30-45 minutter
Trill  deigen til boller.
Legg bollene med skjøten ned mot stekeplaten
Etterhev godt, men ikke for lenge da blir bollene flate
Pensle bollene med sammenpisket egg
Stek bollene midt i stekeovnen i 10-12 minutter

Når bollene har den fargen du ønsker tar du de ut og avkjøler på rist.

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: