chezENGH | Rudolf-pepperkaker
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
16106
post-template-default,single,single-post,postid-16106,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Rudolf-pepperkaker

Rudolf-pepperkaker

Pepperkaker hører så absolutt julen til. Rudolf-pepperkaker er søte små, Rudolf-ansikt, pyntet med sjokolade og Non-stop. Disse pepperkakene er de beste vi har smakt. De er myke, nesten litt seige.

Ingredienser

  • 300 g smør
  • 300 g sukker
  • 3 dl mørk sirup
  • ½ ts malt nellik
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 2 egg
  • 4 ts natron
  • 900 g hvetemel

Steg for steg

Smelt smør, sirup og sukker på svak varme i en kjele til sukkeret er smeltet
Ta kjelen av varmen
Rør inn krydderet
Avkjøl blandingen
Pisk sammen eggene
Rør eggene inn i sukkerlaken
Ha mel og natron i en bakebolle
Rør inn sukker/smørblandingen
Bland sammen til en smidig deig – hold gjerne litt igjen på melet, ev. spe med mer mel om blandingen blir for tynn
Pakk deigen i plastfolie
Legg deigen i kjøleskap noen timer, helst natten over

Sett stekeovnen på 170 °C
Ta
deigen ut av kjøleskapet
Del den opp i passe stykker så den blir lett å kjevle ut. Deigen skal være grei å kjevle ut, så du må kanskje prøve deg frem på temperaturen den skal ha.
Bruk godt med mel på benken
Kjevle ut deigen rett på bakepapir. Det kan være løsningen dersom du har en litt utfordrende deig.

Kjevle deigen til den tykkelsen du ønsker, 2-3 mm gir fyldige pepperkaker
Stikk ut sirkulære kaker, ca. 6-7 mm i diameter

Stek på brett med bakepapir midt i ovnen i 7-10 minutter
Pepperkakene er ferdig stekt når de fortsatt er litt myke å ta på

Rudolf-pepperkaker
Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: