chezENGH | Doughnuts
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
16037
post-template-default,single,single-post,postid-16037,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Doughtnuts

Doughnuts

Hjemmelagde smultringer, eller doughnuts kan virke komplisert til på begynne med, men det er egentlig ikke så avansert. Lønn for strevet er varme, sprø og deilige doughtnuts. Når du først har knekt koden for disse enkle gjær-baserte doughnutsene er det kun fantasien som begrenser deg. Du kan variere de i alle tenkelige former, med ulik topping, fyll og glasurer.

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 2 ¼ ts aktiv, tørrgjær
  • 2 egg
  • 8 ss smør, smeltet og avkjølt
  • 50 g sukker
  • 1 ts salt
  • 550 g hvetemel
  • Rapsolje til steking

Glasur

  • 7 dl melis
  • 0,7 dl melk

Bland melis og melk

Tilsett konditorfarge for variasjon

Doughtnuts

Steg for steg

Varm opp melken fingervarm
Ta fram en stor bolle
Hell melken i bollen sammen med gjæren
Bland sammen
La gjærblandingen hvile til den bobler, ca. 5 minutter

Ta fram kjøkkenmaskinen
Monter på eltekrok
Hell gjærblandingen i bollen
Tilsett egg, smeltet smør, sukker og salt
Tilsett halvparten av melet
Bland sammen til en jevn deig
Tilsett resten av melet
Elt til deigen slipper kanten av bollen
Tilsett ev. mer mel dersom deigen fortsatt er for bløt

Dekk til bollen og sett på et lunt sted til heving
La heve til dobbel størrelse, omtrent en time

Doughtnuts

Ha deigen på en melet benkeplate
Kjevle deigen til 1,5 cm tykkelse
Skjær ut doughnutene med en doughnut-skjærer, et glass og et shotglass (det største må være 8 cm i diameter)
Dypp skæreverktøyet ditt i mel
Stikk ut en og en donut
Dypp formen i mel mellom hver gang

Dersom du skal fylle doughnutene må du huske å ikke skjære hull i midten

Kna deigrestene sammen til en klump
La deigklumpen hvile noen minutter før du gjentar prosessen

Doughtnuts

Legg doughnutene på et stekebrett med god plass på hver side
Dekk til brettet med et kjøkkenhåndkle
Sett til heving på et varmt sted til de har est opp og er delikate, rundt 45 minutter

Klargjør oljegryta for steking omlag 15 minutter før emnene er ferdig hevet
Hell oljen i en stor, tykkbunnet kjele
Sett kjelen på medium varme
Bruk et termometer og påse at temperaturren når 175 °C før du steker doughnutene
Gjør klart en rist til avkjøling og stekeplater med parpirhåndklede

STEKING

Legg en og en doughnut i den varme oljen. Benytt gjerne en fiskespade til dette. Det er helt normalt om de trekker seg litt sammen under steking
Snu de når bunnen er dyp gyllen, etter ca. 45 sekunder
Fortsett å steke til de er gyllenbrune over det hele. Doughtnuthullene steker raskere
Gjenta for alle doughnutene

Fortsett med fyll eller pynting
Server så snart som mulig

Doughtnuts
Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: