Pulled pork med macaroni & cheeze - chezENGH
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
3258
post-template-default,single,single-post,postid-3258,single-format-standard,bridge-core-2.2.8,qode-page-transition-enabled,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Pulled pork med macaroni & cheeze

Pulled pork med macaroni & cheeze

Pulled pork har vi presentert i en tidligere artikkel, og dersom du lager en stor porsjon pulled pork kan du bruke restene sammen med macaroni & cheeze slik vi har gjort i denne retten. Du kan godt fryse rester av pulled pork. Vi gjorde det for denne retten, slik at vi kun laget mac & cheeze´n i denne omgang, og tinet/varmet opp kjøttet langsomt over 150 °C. Oppskriftene gjengir vi her i forkortet utgave. Klikk på overskriftene for for den enkelte retten for å lese fullversjonene.

ChezENGH har hentet inspirasjon fra USA hvor de har lange tradisjoner med pulled pork. Pulled pork er typisk sørstat-mat, og variasjonene er like mange som de ulike regionene i USA. En annen slager fra «over there» er macaroni & cheeze. her har vi kombinert disse rettene i en herlig amerikansk miks.

Velbekomme!

Pulled pork

Ingredienser

  • 2 ss matolje, gjerne raspolje
  • 1,5 kg skinkestek eller utbenet svinenakke
  • 2,5 dl BBQ saus (eks. Sweet Baby Ray´s Hickory & Brown Sugar BBQ Sauce)
  • 1,5 dl eplecidereddik
  • 1,5 dl kyllingkraft
  • 0,7 dl brunt sukker, sammenpresset
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss Worcestershire sauce
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ekstra stor løk, finhakket
  • 2 store hvitløksfedd, sammenklemte
  • 2 ts tørket timian

wpid-DSC_0829.jpgwpid-DSC_0830.jpgwpid-DSC_0852.jpg

Forvarm stekeovnen til 110 °C
Hell matoljen i en gryte som tåler å stå i stekeovnen. Vi brukte jerngryten vår fra Le Creuset. Alternativt ildfast form med lokk.
Legg kjøttstykket i formen
Hell BBQ saus, eplecidereddik og kyllingkraft over kjøttstykket
Fordel resten av ingrediensene; brunt sukker, dijon, Worcestershire sauce, chilipulver, løk, hvitløk og timian over kjøttet
Bland det tørre sammen med væsken
Fordel litt av blandingen på toppen av kjøttstykket
Sett på lokk og sett gryten inn i stekeovnen for 5-6 timer

Når steketiden er inne, kontrollerer du om kjøttet trenger mer tid. Dersom du kan trekke kjøttfibrene fra hverandre med to gafler er kjøttet ferdig. Du må muligens justere steketiden litt for å sikre at kjøttet er ferdig.

wpid-DSC_0832.jpgwpid-DSC_0847.jpgwpid-DSC_0837.jpg

Ta kjøttet ut av formen når det er ferdig stekt
Trekk kjøttfibrene fra hverandre med to gafler
Sil av stekeskyen, og hell denne tilbake i gryten
Kjør den faste delen fra stekskyen (løk og krydder) med stavmikser og bland det sammen med stekeskyen i gryten
Bland kjøttstrimlene godt inn i sausen
Varm opp gryten på svak varme for å redusere værsken litt, og samtidig bade kjøttet i den smakfulle skyen

[hr]

Macaroni & cheeze 

Råvarer til 6 personer

  • 5 ss smør, hvorav 2 ss smeltet
  • 3 ss hvetemel
  • 7 dl helmelk, oppvarmet
  • 1 dl fløte (ev. helmelk)
  • 75 g Gryuére
  • 60 g Jarlsberg
  • 60 g Port Salut
  • 2 ss olivenolje, kaldpresset
  • 1 kg tørr macaroni
  • 100 g terninger av baguetter, brioche eller annet hvitt brød

wpid-DSC_1130.jpgwpid-DSC_1134.jpg

Forvarm stekeovnen til 220 °C
Sett en stor kjele med vann til koking
Riv opp osten, ev. skjær i terninger
Smelt 3 ss smør i en stor kjele på middels varme (smøret skal ikke bli brunt)
Visp inn melet, og rør til en jevn masse
Spe med melken, litt og litt av gangen for å unngå klumper
Tilsett fløten (ev. melken) og gi det et oppkok
Småkok i 5 minutter mens du rører godt så sausen ikke svir seg
Rør inn osten
Smak til med salt og pepper
Ha litt salt i det kokende vannet
Hell macaroni i det kokende vannet og kok til al dente etter instruksjoner på pakken
Hell vannet av den ferdigkokte macaronien
Bland macaronien og squashen inn i den varme sausen og bland godt
Hell blandingen over i en ildfast form
Rør sammen brødbitene i 2 ss smeltet smør i en bolle
Fordel brødblandingen på overflaten av mac & cheez´en
Stek midt i ovenen til osten bobler og brødet er gyldent – omlag 10-12 minutter

wpid-DSC_1144.jpg

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: