chezENGH | Crepe med laks og rogn
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6597
post-template-default,single,single-post,postid-6597,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Crepes med laks

Crepe med laks og rogn

Pannekaker med laks og rogn er fantastiske på smak. Selve pannekakene er tynne, sprø og samtidig smelter de smakfult i munnen. Disse pannekakene rettferdiggjør virkelig en stor steketakke. Da kan du lage skikkelig store pannakaker, og du kan trekke røren utover for å få de ordentlig tynne og crispy.

Her har vi variert Våre beste pannekaker med laks i tre stadier; rogn, røykt og stekt.

Tilbred en vending med Våre beste pannekaker. Topp med laks etter eget ønske.

Ingredienser

Rekker til 20 pannekaker

  • 400 g hvetemel
  • 8 g havsalt
  • 100 g sukker
  • 300 g egg (ca 6 stk)
  • 400 g melk (4 dl)
  • 400 g vann (4 dl)
  • 120 g smeltet smør
  • Røkt laks
  • Kokt/stekt laks
  • Rømme
  • Ørretrogn

Fremgangsmåte

Franske pannekaker

Smelt smøret. Avkjøl.
Bland mel, salt og sukker i en bunke.
Lag en grop i melet og knekk eggene i gropen
Tilsett litt og litt av melken samtidig med at du visper
Fortsett å vispe til du får en jevn røre
Hell i vann og rør om
Tilsett det smeltede smøret og visp godt sammen
Dekk til bollen med et bakeklede og la røren hvile i kjøleskap over natten eller i romtemperatur i 4-5 timer dersom du har dårlig tid.

Etter hvilen har forhåpentlig røren tyknet noe. Sjekk konsistensen, den skal være ganske løs. Om den er for tykk, kan du tilsette litt ekstra vann.

Steking

Franske pannekaker Franske pannekaker Franske pannekaker

Forvarm takken til middels varme
Legg i en klatt med smør, eller smakløs olje for den første pannekaken. Deretter er ikke smør nødvendig.
Stek pannekakene skikkelig på begge sider.

Anrett pannekakene med laks, rogn og rømme.
Velbekomme

Crepes med laks

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: