chezENGH | Gratinerte pannekaker med pesto, ost og skinke
Her finner du oppskrifter på våre beste matretter, kaker og bakst!
6670
post-template-default,single,single-post,postid-6670,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_updown,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Gratinerte pannekaker med pesto, ost og skinke

Gratinerte pannekaker med pesto, ost og skinke

Pannekaker er en glimrende base til mange deilige retter. Her presenterer vi gratinerte pannekaker med pesto, ost og skinke. Selve pannekakene er tynne, sprø og samtidig smelter de smakfult i munnen. Disse pannekakene rettferdiggjør virkelig en stor steketakke. Da kan du lage skikkelig store pannakaker, og du kan trekke røren utover for å få de ordentlig tynne og crispy. Stek opp 6 store pannekaker, og smør fyllet utover før du ruller pannekakene sammen. Skjær i tykke skiver, og gratiner i stekeovn noen minutter. Som basis benytter vi Våre beste pannekaker.
Velbekomme!

Ingredienser

Rekker til 10 pannekaker

  • 200 g hvetemel
  • 4 g havsalt
  • 50 g sukker
  • 150 g egg (ca 3 stk)
  • 200 g melk (2 dl)
  • 200 g vann (2 dl)
  • 60 g smeltet smør
  • Pesto
  • Skinke i skiver
  • Parmesan
  • Rødløk
  • Feta-ost
  • Mozzarella

Fremgangsmåte

Franske pannekaker

Smelt smøret. Avkjøl.
Bland mel, salt og sukker i en bunke.
Lag en grop i melet og knekk eggene i gropen
Tilsett litt og litt av melken samtidig med at du visper
Fortsett å vispe til du får en jevn røre
Hell i vann og rør om
Tilsett det smeltede smøret og visp godt sammen
Dekk til bollen med et bakeklede og la røren hvile i kjøleskap over natten eller i romtemperatur i 4-5 timer dersom du har dårlig tid.

Etter hvilen har forhåpentlig røren tyknet noe. Sjekk konsistensen, den skal være ganske løs. Om den er for tykk, kan du tilsette litt ekstra vann.

Steking

Franske pannekaker Franske pannekaker

Forvarm takken til middels varme
Legg i en klatt med smør, eller smakløs olje for den første pannekaken. Deretter er ikke smør nødvendig.
Stek pannekakene skikkelig på begge sider.

Sett stekeovnen på 210 °C
Stek
totalt 6 pannekaker

Legg de ferdigstekte pannekakene utover benkeplaten, lett overlappende
Pensle skjøtene med egg
Smør på med et tykt lag pesto

Gratinerte pannekaker med pesto, ost og skinke Gratinerte pannekaker med pesto, ost og skinke Gratinerte pannekaker med pesto, ost og skinke

Riv over rikelig med parmesan
Legg utover skinkebitene
Skjær rødløk i tynne skiver og ha over osten
Dryss på med mozzarella og fetaost
Rull sammen til en pølse. Pass på å rulle stramt så det ikke oppstår for mye luft mellom lagene

Gratinerte pannekaker med pesto, ost og skinke

 

Skjær tykke skiver og legg de i en ildfast form
Dryss rikelig med parmesan over
Gratiner i ovenen i 10 minutter

Gratinerte pannekaker med pesto, ost og skinke

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: